Pages

top
Drevet av Blogger.

Tips om blogging

Admin | 12:37
Det finnes mange måter å tjene penger på blogging på, og jeg vil her ta for meg en av dem, nemlig å lage nettsider med søkemotoroptimaliserte temaer. Hva er nå dette?

1.    Tema og innhold. Du finner et tema du har lyst til å skrive om, skriver ned alle nøkkelordene du tror folk vil søke på innenfor dette temaet, og for å sjekke om disse søkeordene får en del treff kan du bruke denne adressen https://adwords.google.com/select/TrafficEstimatorSandbox for og se om det er verdt bryderiet. Det bør være en del treff på søkeordene for dette er en tidkrevende oppgave, og hvis ingen søker etter ditt tema, er det mye jobb for ingenting. For å lage en gratis nettside bruker du blogger.com og lager en url eller nettadresse som inneholder ditt hovedsøkeord. Navnet på bloggen bør også inneholde ditt hovedsøkeord. Så er det om å gjøre å skrive mange innlegg med et godt innhold.

2.    Indexering i Google. For å bli indexert av google er den kjappeste måten å bruke f.eks uberst.net, så slipper du å vente i flere uker på at google skal indexere deg, om du bruker add-url siden til google.

3.    Linker. Du har laget en bra nettside, google har funnet siden din, men du er på 568 plass i google, så du får ingen besøk. For å skaffe trafikk behøver du flere ting, andre sider som linker til siden din er en av disse tingene. Du kan lage disse linkene selv ved hjelp av nettkataloger som Dmoz.org, Startsiden.no og mange andre. Kommenter også i andre blogger innenfor same tema, men skriv noe ordentlig så det ikke blir oppfattet bare som spam. Benytt deg også av sosiale medier som Twitter og Facebook. 

4.    Webartikler. Webartikler  er relativt nytt i Norge, men er et utrolig bra redskap for å skaffe seg innlinker fra relevante nettsider. Google setter pris på at nettsiden som linker til din, handler om noe av det samme, og hvis du selv skriver artikkelen som linker til siden din, styrer du jo innholdet selv. Et bra eksempel på en slik side er webartikler.com

5.    Blogglister. Registrerer du siden din på blogglister som blogglisten.no eller bloggurat.net skaffer siden din litt trafikk. Her kan også nevnes diggtjenester som uberst.net og blopp.no. Noen av disse sidene gir deg også direkte linker som hjelper for å komme opp i google. Skriver du på engelsk er reddit, stumbleupon og digg slike tjenester.

6.    Trafikktips. Flere tips for å trafikk til din nettside, er å bruke signaturer i forum du er aktiv på, som linker til din nettside. Når du sender e-poster ha en signatur med adressen til din nettside. Hvis du bruker Msn eller andre chattetjenester, forsøk å skriv inn linken til hjemmesiden din der også. Twingly er en tjeneste som blant annet Vg benytter seg av. Den gjør at Vg linker til bloggen din om du har skrevet noe relevant om det Vg-artikkelen handler om.

7.    Annonser og tekstlinker. Et av de mest brukte programmene for å annonsere på blogger heter AdSense, og er googles eget annonseringsnettverk, som viser annonser relatert til ditt innhold. Alt du trenger for å begynne å vise AdSense-annonser er en google-konto som du kan få på https://www.google.com/adsense/  Tradedoubler og  Euroads er to andre nettverk som både gir deg bannere og tekstlinker. Det kan være lurt å registrere seg hos begge så er sjansen større for at du finner annonser som passer til siden din. Flere affiliate-programmer kan du lese om her

Da er det bare å ønske lykke til, men husk at om du virkelig skal tjene penger på blogging kreves det mye jobb, innsats, dyktighet og litt flaks.

0 responses to "Tips om blogging"

Legg inn en kommentar

No spam!