Pages

Drevet av Blogger.
Nå har du laget ferdig din blogg/nettside, den bør fortsatt oppdateres av og til, men det som er viktig nå er trafikk til nettsiden din. Uten besøkende blir det vanskelig å tjene penger på nettsiden din. Det første du bør gjøre er å få siden indeksert i google og andre søkemotorer. For å ikke bruke ukesvis på dette kan du benytte Pingomatic, og info om det kommer i neste innlegg. Da blir nettsiden din indeksert ganske med en gang. Eller du kan følge de neste rådene, og google snapper opp nettsiden din ganske snart.

Opprett en twitterkonto hvor du linker til din blogg, ettersom twitter ranker høyt hos søkemotorene. Her skal du skrive fornuftig og på denne måten samle followers hvor du også kan tjene penger, men dette kommer senere. Registrer deg hos diggtjenester som uberst for å få linker til dine innlegg. Noe som ikke er så kjent i Norge enda, men som kommer mer og mer er webartikler. Her finnes det i Norge 2 sider som lar deg gjøre dette, webartikler.com og artikkel.net. Prøv å skriv gode artikler, ikke bare tenkt for søkemotorer. Det som gjerne skjer da, er at andre webmastere som trenger innhold kopierer din artikkel og benytter den på sin side, med din link.

Mer om linkbygging kommer senere, da det er et eget kapittel. De enkleste måtene til å begynne med er jo twingly, som Tv2, Vg og andre nettaviser benytter seg av. Du vil få treff derfra, men leserne kommer sjelden tilbake, om du ikke pinger på veldig relevante innlegg. Forsøk å ikke misbruke denne tjenesten, da google ikke liker automatiserte treff, og du i verste fall kan bli utestengt fa adsense. Det skjer i så fall på livstid.

Andre steder du kan registrere bloggen din er blant annet hos blogglisten.no, bloggurat.net, og technorati.com. En svensk pingside som heter bloggping.com forteller mange sider samtidig at bloggen din har et nytt innlegg. Har du laget gode nok innlegg vil folk uansett komme tilbake til din nettside, men for å få enda flere lesere skal du få lære enda mer om trafikk i neste innlegg.

0 responses to "Tjen penger på nett, del 4"

Legg inn en kommentar

No spam!