Pages

top
Drevet av Blogger.

Ting forandrer seg

Admin | 09:38
Det er nå 3 år siden jeg startet denne bloggen om å tjene penger på nettet, og det er nesten litt morsomt å lese seg bakover i de gamle innleggene for de er nå ganske utdaterte! Denne måten å tjene penger online på baserer seg på SEO eller søkemotoroptimalinsering som det heter på norsk, og her har det vært en voldsom utvikling bare det siste året. Tidligere var det nok å skrive litt om de søkeordene man ville komme langt opp i google på, slenge inn en haug med linker av veldig varierende kvalitet (gjerne hvor nesten alle inneholdt søkeordet), og vips så kom siden veldig høyt opp i google og de andre mindre brukte søkemotorene. Men med de nye oppdateringene som google har rullet ut i løpet av året, har dette blitt en god del annerledes.


Panda og Penguin heter de to som har fått størst oppmerksomhet blant folk som jobber med søkemotoroptimalisering. Panda tar seg av dårlig innhold på siden, mens Penguin i hovedsak ser på hvilke typer av linker som går inn til nettsiden. Og med enten dårlig innhold eller dårlige linker, så er det mange som har opplevd at sider som tidligere lå øverst i søkeresultatene, nå ligger sist! Men også EMD-domener har blitt mindre verdt i løpet av året, det er domener som har det eksakte søkeordet som adresse, for eksempel bil.no hvis man vil ranke for søkeordet bil. For endel så kjennes sikkert disse oppdateringene voldsomt urettferdige, men de som mister plasseringer er som oftest de som har jukset seg oppover. Men desverre så forsvinner det også noen helt legitime sider i den samme slengen.

Så hva gjør man hvis man har havnet i et av disse filterene?


Desverre så er det ikke så veldig mye å gjøre, det kanskje beste men også det mest kjedelige tipset er å glemme den siden som har blitt sendt til siste side i google, og begynne å lage en ny side. Det er mange som forsøkt å fjerne dårlige linker, lage bedre innhold, endre oppbygningen av siden og mye annet, men i det store og det hele er det få som kan vise til noen gode resultater med en slik jobb som tar mye tid.

Mitt tips blir derfor, har siden din blitt rammet av for eksempel penguin, glem den så fort som mulig og begynn å lage en ny side. Tenk på hvor du bygger linker fra, ankerteksten i linkene bør inneholde veldig mange flere forskjellige søkeord i forhold til tidligere og relevans på siden som linker til din, er enda viktigere i dag i forhold til hva det var før. Og sist men ikke minst, ikke gi opp! Denne måten å tjene penger på, er minst like aktuell i dag som den var for 3 år siden, selv om spillereglene kanskje har forandret seg noe. Lykke til!

2 responses to "Ting forandrer seg"

  1. 3 år siden ja, men PageRank er fremdeles null ;-)

  2. Jepp, men domenet er bare 1 mnd :)

Legg inn en kommentar

No spam!