Pages

Drevet av Blogger.
Hvis du vil tjene penger på nett, kan det ofte lønne seg å sende dine besøkene videre til lukerative bransjer. Da snakker vi gjerne om bransjer som har ganske høy omsetning eller noen som selger ganske dyre varer. Som affiliate tjener du gjerne noen få prosent eller mindre av omsetningen, men hvis volumene er store nok, kan det bli penger av det. Forbrukslån er en slik nisje hvor et vanlig lån som blir innvilget gjerne er på noen hundre tusen kroner.


Selv om du som regel ikke får over en prosent av det innvilgede beløpet, blir 1 % av for eksempel 300.000 kroner til 3.000 kroner i inntekt, noe som må sies å være veldig bra for å bare sende over en kunde. Nå skal det sies at på langt nær hver eneste kunde du sender over blir en du tjener penger på, men en epc på over 100 kroner, regnes uansett for å være meget bra i denne bransjen. Nettsiden Lånesvar.no er en jeg har testet ut for dette segmentet, og selv om volumet på besøkende til denne siden ikke er så alt for stort, er epc eller earnings per click som det heter, ganske bra.

Det eneste som egentlig blir gjort via den nettsiden, er å sette opp pekere til forbrukslån, hvor låntagere kan søke om lån direkte på den nettsiden de kommer til. Dette sammen med nyttig informasjon som kan være grei å ha før man sender avgårde en lånesøknad, er egentlig hele konseptet til nettstedet. Men ettersom det er ganske lukrativt å sende inn kunder i dette segmentet, er også konkurransen stor blant de som jobber som affiliates. Tipset er å lage en så nyttig nettside som mulig, men også forsøke å få tak i noen sterke og relevante lenker inn til nettsiden.

Et annet tips kan også være å ikke fokusere mest der konkurransen er størst. Hvis du satser alt og går all-inn på søkeordet forbrukslån, kan gevinsten være høy hvis du klarer det, men risikoen er at du legger ned mye jobb i noe som kanskje sender nettsiden din til side 2 eller 3 hos google, og da får du ikke så alt for mye besøk. Det vil dermed kanskje være bedre å fokusere på mindre besøkte søkeord, hvor konkurransen er mindre, men gevinsten noe av det samme, selv om volumet er mindre.

Det stilles strenge regler når du skal markedsføre lån og andre finansielle produkter i Norge. Det er blant annet ikke lov å fremheve hvor raskt man kan disponere pengene, eller hvor raskt man får svar på søknaden. Du kan ikke skrive at det er raskt og enkelt å låne penger eller at kreditten er lett tilgjengelig. Dette gjelder både forbrukslån, kredittkort og smålån i forskjellige varianter. Dette er viktig å ha i bakhodet hvis du vil reklamere for forbrukslån på nettsiden din, men så lenge du følger reglene er det fritt fram.

Hvis du syns det er vanskelig å rangere godt i søkemotorene, er det også mulig å kjøpe seg plass øverst i google, men dette er relativt kostbart for søkeord relatert til forbrukslån. Så hvis du ser på denne muligheten, bør nettsiden din være godt optimalisert slik at den konverterer godt, ellers så vil det fort bli et tapsprosjekt. Uansett, lykke til!

0 responses to "Pekere til forbrukslån"

Legg inn en kommentar

No spam!